Lokalne vijesti

Predsjednik FBiH Marinko Čavara posjetio općinu Gornji Vakuf – Uskoplje

Predsjednik FBiH Marinko Čavara boravi u službenoj posjeti Općini Gornji Vakuf – Uskoplje. Prilikom posjeta, sudjelovao je Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf – Uskoplje u svom je obraćanju predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao Dan općine, prvenstveno općinskom načelniku i predsjedatelju Općinskog vijeća te njihovim suradnicima i svim žiteljima ove općine koji svakodnevno nastoje osigurati bolje uvjete za život u ovom kraju.

Uz čestitku za Dan općine, iskazao je želju za još više uspješnih projekata na dobrobit svih stanovnika općine Gornji Vakuf – Uskoplje. “Uspješna suradnja u općini na realiziranju projekata je primjer za sve razine vlasti bez uskostranačkih interesa i uz suradnju s višim razinama vlasti može osigurati bolju budućnost za sve, a na tom planu su otvorena vrata Federacije BiH. Ovo pokazuje i naše brojno izaslanstvo danas na Danu općine”, poručio je Predsjednik Federacije BiH.

U sklopu službene posjete, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je danas i potpisivanju Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje utopljavanja zgrade Doma zdravlja općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Ovim Ugovorom Domu zdravlja općine Gornji Vakuf – Uskoplje iz proračunskih sredstava Federacije BiH dodjeljuje se 40.000 KM kao dio Projekta utopljavanja zgrada radi uštede energije.

Ugovor su potpisali federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i općinski načelnik Sead Čaušević.

Nakon potpisivanja ugovora, upriličen je obilazak Doma zdravlja općine Gornji Vakuf – Uskoplje, gdje su predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić razgovarali s direktorom Ejubom Zukićem i osobljem Doma zdravlja o kvaliteti i uvjetima rada u ovoj ustanovi.

Istaknuto je da Dom zdravlja radi dobro i posluje pozitivno što je izuzetan primjer dobrog upravljanja javnom ustanovom ovakvog tipa. U prilog ovoj tvrdnji naveli su otvaranje centra za srce, u kojem je pacijentima omogućena ergometrija, što je izuzetna prednost za pacijente ove i susjednih općina.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend