Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u posjeti općini Vitez

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, u petak je boravio u posjeti općini Vitez, gdje se sastao s načelnikom općine Vitez Advanom Akeljićem i njegovim saradnicima.

Sastanku su također prisustvovali i potpredsjednica FBiH dr. Melika Mahmutbegović, premijer KSB Tahir Lendo, te predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije KSB, koji je ujedno i načelnik općine Busovača Asim Mekić.

Načelnik Akeljić upoznao je prisutne o trenutnom stanju i aktualnoj situaciji u općini Vitez, osvrnuvši se na stanje s budžetom i aktualnim kapitalnim projektima te projektima za budući period gdje je zatražena i podrška s viših nivoa vlasti.

Također, prisutni su upoznati i s ekspsanzijom u poljoprivrednoj djelatnosti u posljednih nekoliko godina, s posebnim naglaskom na uzgoj i preradu jagodičasto bobičastog voća, ali i o nekim budućim kapitalnim projektima, s neizostavnom temom brze ceste Lašva-Travnik.

Razgovaralo se i na temu međunacionalnih i međuvjerskih odnosa na području općine Vitez, kao i pripremama za lokalne izbore koji će se održati u listopadu.