Poznati su (gotovo) svi sudionici doigravanja: Evo koga Hrvatska može izvući!

Nakon što je slavila protiv Ukrajine u utakmici biti ili ne biti, Hrvatska se okreće dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

 

Sjajnom igrom i velikom pobjedom u Kijevu hrvatska nogometna reprezentacija je osvojila drugo mjesto u skupini i osigurala plasman u dodatne kvalifikacije.

Hrvatska će u kvalifikacijama biti među nositeljima, no poredak nositelja bit će jasniji nakon sutrašnje utakmice Nizozemske i Švedske.

“Vatreni” su pobjedom preskočili Irsku, Sjevernu Irsku, Švedsku i Slovačku u poretku drugoplasiranih reprezentacija. Najgore su prošli Slovaci koji su pali na posljednje, deveto mjesto i ostali bez doigravanja.

U teoriji bez doigravanja bi mogli ostati i Grci ukoliko u utorak na pobijede Gibraltar na svom terenu, a BiH pobijedi u Estoniji. No teško je povjerovati u takav rasplet ako se zna da je Gibraltar u devet kola upisao devet poraza uz razliku pogodaka 3-43.

U utorak ćemo doznati pobjednike u skupinama A i B. U skupini A vodi Francuska sa 20 bodova ispred Švedske (19) i Nizozemske (16). Francuzi će kod kuće ugostiti Bjelorusiju i tražiti pobjedi koja ih vodi u Rusiju. Švedska bi morala u Nizozemskoj izgubiti sa sedam razlike da ispusti drugo mjesto i plasman u doigravanje.

skupini B o pobjedniku skupine u direktnom dvoboju će odlučiti Portugal i Švicarska. Švicarci imaju tri boda više, ali Portugal ima bolju razliku pogodak i domaćom pobjedom Cristiano Ronaldo i društvo će izboriti SP. Svaki drugi ishod vodi Švicarsku u Rusiju.

Ždrijeb parova dodatnih kvalifikacija bit će 17. listopada. Prve utakmice igraju se od 9. do 11. studenog, a uzvrati su od 12. do 14. studenog.

Nositelji:

Portugal/Švicarska (3. i 7. reprezentacija svijeta)

Italija (16. reprezentacija)

HRVATSKA (17. reprezentacija)

Danska (18. reprezentacija)

Nenositelji:

Švedska (21. reprezentacija)

Sjeverna Irska (23. reprezentacija)

Irska (26. reprezentacija)

Grčka (49. reprezentacija)

(Dnevnik.ba)