Otkrivene osobe koje su oštetile spomen obilježje u Novom Travniku

Otkrivene su osobe koje su oštetile spomen obilježje u Novom Travniku.

Podsjetimo, 14.10.2017. godine oko 07,45 sati u PS Novi Travnik zaprimljena je prijava o oštećenju spomen obilježja svim žrtvama Domovinskog rata, koji se nalazi na platou ispred zgrade Općine Novi Travnik, od strane NN lica ili više njih.

Odmah po prijavi, na lice mjesta upućeni su istražitelji PS Novi Travnik, koji su nakon obavljenog uviđaja ustanovili da je tom prilikom otuđen mramorni križ dimenzija 70×40 cm.

Nakon što su poduzete opsežne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca, došlo se do saznanja da postoji osnov sumnje da su sljedeća lica izvršioci ovog krivičnog djela, a radi se o:

M.B., rođen 1997. godine, S.L., rođen 1998. godine, H.G., rođen 1998. godine, S.A., rođen 1999. godine, B.R., rođen 1997. godine, M.P., rođen 1994. godine i M.S., rođen 2000. godine, svi iz Novog Travnika.

Nakon provedene kriminalističke obrade nad navedenim licima, isti su u potpunosti priznali izvršenje navedenog krivičnog djela, a otuđeni mramorni križ je pronađen.

Protiv istih, po kompletiranju predmeta, Kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

(MUP SBK)