Općinsko vijeće usvojilo Proračun općine Vitez za 2017. godinu

Općinsko vijeće općine Vitez održalo je svoju treću redovitu sjednicu u novom sazivu, a na sjednici su vijećnici raspravljali o četrnaest točaka dnevnog reda, između kojih je svakako najbitnija ona vezana za Proračun Općine u 2017. godini.

Nakon rasprave, iznošenja mišljenja i različitih viđenja, Općinsko vijeće je s 23 glasa za i jednim suzdržanim usvojilo Proračun općine Vitez, kao temeljni dokument za funkcioniranje organa uprave tijekom jedne godine. Tako Proračun općine Vitez za tekuću godinu iznosi 7 259 000 KM, što je u odnosu na proteklu godinu više za 232 000 KM. Izražavajući zadovoljstvo potporom vijećnika   Proračunu načelnik Bošnjak – Matić kazao je kako isti osigurava na najbolji način stabilnost i rad općine Vitez u narednom razdoblju, kao i realiziranje određenih projekata koji su u pripremi.

Općinski vijećnici jednoglasno su usvojili i ostale točke dnevnoga reda, među kojima su i  programi rada JU Gradske knjižnice, JU Gradske ljekarne. Također, k znanju su primljene izuzetno važne informacije iz oblasti šumarstva i poljoprivrede na području općine Vitez, na koje je Klub vijećnika HDZ BiH imao intervencije i s tim u vezi ponudio zaključke.

U dijelu sjednice koji je bio rezerviran za pitanja članova Općinskog vijeća iz Kluba HDZ-a BiH aktualizirali su nekoliko tema za koje traže žurno rješenje, a neki od njih su sanacija udarnih rupa na lokalnim prometnicama, sanacija nelegalnih deponija na području općine s naglaskom na one u Krčevinama i Mošunju, te rješavanje problema zapuštenih poslovnih prostora u središtu općine.

 

(Odjel za informiranje OO HDZ BiH Vitez)