Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

Oduzeto oružje, municija i minsko-eksplozivna sredstva

Policijski službenici Federalne uprave policije su u periodu od 17.04. do 19.04.2016. godine sudjelovali u provođenju regionalne akcije „Balkanski okidač“, inicirane od strane Generalnog tajnika INTERPOL-a, te podrške EUROPOLA-a i drugih država regije. Regionalna akcija se odnosi na spriječavanje i dokumentiranje krivičnih djela iz oblasti nelegalne trgovine vatrenim oružjem i eksplozivnim materijama, prenosi novinska agencija Patria.

U provođenju ove regionalne akcije, pored policijskih agencija iz Bosne i Hercegovine, sudjelovale su i ostale policijske agencije zemalja regije (R Slovenija, R Hrvatska, R Srbija, R Crna Gora i Makedonija).

Vezano za navedene aktivnosti, a postupajući pod nadzorom županijskog tužiteljstva i naredbama nadležnih sudova, policijski službenici Federalne uprave policije su na području Hercegovačko-neretvanske županije, Srednjobosanske županije, Zeničko-dobojske županije i Tuzlanske županije izvršili ukupno pretrese na 12 lokacija, a koje koriste osobe koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZ F BiH.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina vatrenog oružja i minsko eksplozivnih sredstava, te veća količina municije, kao i određeni predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa drugim krivičnim djelima, dok su osobe kod kojih je isto pronađeno, kriminalistički obrađene, te u zakonskom roku predane nadležnim tužiteljstvima na dalje nadležno postupanje.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend