Vijesti iz BiH

Održano Svjetsko prvenstvo frizera Pariz 2020., naši frizeri postigli odlične rezultate

Na Svjetskom prvenstvu frizera održanom u Parizu 2020.god po prvi put u povjesti takmičnja po principu on-line sudjelovalo  je 136 zemalja svijeta.

Na najvećem događaju u frizerskoj industriji našu zemlju je predstavljalo 13 takmičara.

Ambasadori  BiH nisu prošli ne zapaženo, pored velikog broja sudionika briljirali su sjajnim rezultatima od visokog 6.mjesta pa do 13. što je u najmanju ruku fantastičan plasman.

Savez frizera u BiH je omogućio svim takmičarima da se na vrijeme prijave i pošalju svoje fotografije radova do termina koji je bio određen od Svjetske Federacije OMC-a.

 Boje BiH zastave branili su u različitim kategorijama frizeri iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Bugojna, Viteza, Posušja i Kalesije.

Moramo spomenuti i naše certificirane žirore(sudije) koji su bili uključeni i odradili svoj dio posla.

 Pred nama je period novog izazova i spremanja za Europsko prvenstvo koje će također biti održano u veljači ove godine u online formatu.

Naši takmičari u kategorijama Fashion Salon Style i Fashion Galla Style(seniori) ,Sanin Fazlić ,Amela Fazlibegović ,Biljana Vuković ,Semir Burek.

 U kategoriji Fashion Bridel Style (juniori) nastupali su :Amna Bašić , Haris Alagić ,Amila Hidanović ,Ismar Salkić .

U muškoj konkurenciji Low Skin Fade i Low Fade Cut bili su :Adel Husić Ermin Zahirović ,Sanela Džambić ,Kenan Kifica ,Željko Lončar.

Veliko hvala ovim talentiranim i vrijednim frizerima i ambasadorima naše države na Svjetskoj manifestaciji frizera.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend