Održan XV. Sportski susret Frame Bosne Srebrene

Frama Konvikt Visoko prošle je subote bila domaćin XV. sportskim susretima Frame Bosne Srebrene.

Geslo ovog susreta bilo je: “Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. (1 Iv 5, 4). Na susretu se okupilo preko 400 framaša iz petnaestak bratstava Bosne Srebrene, a Frama Konvikt Visoko bila je treću godinu zaredom domaćin ovoga velikog susreta.

Susret je počeo u jutarnjim satima okupljanjem u dvorani Franjevačke klasične gimnazije, a nakon toga slavljena je sveta misa koju je predvodio novi duhovni asistent fra Davor Petrović u suslavlju deset duhovnih asistenata. Svetu misu animirao je bend Novo nebo iz Zenice.

U svojoj homiliji fra Davor je govorio o poslanici svetoga Pavla apostola upućenoj zajednici u Korintu u kojoj govori da nije bitno samo sudjelovati u utrci, nego i pobijediti. Mi, katolici, ne bismo se trebali samo oduševiti i zadržati na „sudjelovanju“ u nečemu, nego da bismo trebali težiti ka pobjedi i nagradi koja nas čeka na koncu našeg životnoga zalaganja kao vjernici.

3c64e307 2e91 4515 ab3c 3f6bd5ecca18

Nakon mise upriličen je zajednički ručak i fotografiranje, a potom je fra Davor “Petnaesti sportski susret Frame” proglasio otvorenim.

Dečki su se natjecali u nogometu, a djevojke u odbojci. Među najboljima su se izdvojile: Frama Kreševo (1. mjesto u nogometu), Frama Uskoplje (1. mjesto u odbojci i 2. mjesto u nogometu), Frama Livno (2. mjesto u odbojci i 3. mjesto u nogometu), Frama Vitez (3. mjesto u odbojci). Najbolji igrači ovog Susreta bili su: Tanja Ružić (najbolja odbojkašica – Frama Vitez), Leo Kožul (najbolji nogometaš – Frama Kreševo) i Jure Cvrlje (najbolji golman – Frama Livno). Dodijeljena je i diploma za najbolje navijanje, koju je ove godine odnijela Frama Bučići.

561a3b6a 0be7 446b aed3 c17747eed3b6

(www.frama-ofs.com)