Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

Održan XV. Sportski susret Frame Bosne Srebrene

Frama Konvikt Visoko prošle je subote bila domaćin XV. sportskim susretima Frame Bosne Srebrene.

Geslo ovog susreta bilo je: “Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. (1 Iv 5, 4). Na susretu se okupilo preko 400 framaša iz petnaestak bratstava Bosne Srebrene, a Frama Konvikt Visoko bila je treću godinu zaredom domaćin ovoga velikog susreta.

Susret je počeo u jutarnjim satima okupljanjem u dvorani Franjevačke klasične gimnazije, a nakon toga slavljena je sveta misa koju je predvodio novi duhovni asistent fra Davor Petrović u suslavlju deset duhovnih asistenata. Svetu misu animirao je bend Novo nebo iz Zenice.

U svojoj homiliji fra Davor je govorio o poslanici svetoga Pavla apostola upućenoj zajednici u Korintu u kojoj govori da nije bitno samo sudjelovati u utrci, nego i pobijediti. Mi, katolici, ne bismo se trebali samo oduševiti i zadržati na „sudjelovanju“ u nečemu, nego da bismo trebali težiti ka pobjedi i nagradi koja nas čeka na koncu našeg životnoga zalaganja kao vjernici.

3c64e307 2e91 4515 ab3c 3f6bd5ecca18

Nakon mise upriličen je zajednički ručak i fotografiranje, a potom je fra Davor “Petnaesti sportski susret Frame” proglasio otvorenim.

Dečki su se natjecali u nogometu, a djevojke u odbojci. Među najboljima su se izdvojile: Frama Kreševo (1. mjesto u nogometu), Frama Uskoplje (1. mjesto u odbojci i 2. mjesto u nogometu), Frama Livno (2. mjesto u odbojci i 3. mjesto u nogometu), Frama Vitez (3. mjesto u odbojci). Najbolji igrači ovog Susreta bili su: Tanja Ružić (najbolja odbojkašica – Frama Vitez), Leo Kožul (najbolji nogometaš – Frama Kreševo) i Jure Cvrlje (najbolji golman – Frama Livno). Dodijeljena je i diploma za najbolje navijanje, koju je ove godine odnijela Frama Bučići.

561a3b6a 0be7 446b aed3 c17747eed3b6

(www.frama-ofs.com)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend