Lokalne vijesti

Održana 18. sjednica Vlade KSB

Završena je 18. sjednica Vlade KSB. Na prijedlog Ministastva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Vlada je utvrdila Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o srednjem obrazovanju i uputila ga u daljnju proceduru.

Ministarstvo unutarnjih poslova je predložilo, a Vlada KSB donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o dodjeljivanju i oduzimanju činova policijskim službenicima KSB. Ministarstvo zdravstva i socijalne politike je predložilo, a Vlada donijela Odluku o izdvajanju sredstava za “Caritas” travničkog dekanata. Ovom odlukom se izdvaja iznos od 10.000,00KM. Stručna služba Vlade je predložila, a Vlada donijela Odluku o izdvajanju sredstava iz Tekuće rezerve Proračuna za 2012.godinu za izvođenje radova na uređenje saborske sale. Ovom se odlukom izdvaja iznos od 30.000,00 KM. Vlada KSB je donijela Odluku o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi u 2012. godini – primarna poljoprivredna proizvodnja; odlukom se izdvaja iznos od 8.900,00 KM, a na prijedlog Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede. Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa je predložilo, a Vlada KSB donijela i slijedeće odluke:

 

– Odluka o raspodijeli dijela sredstava za sport u 2012.godini, odlukom se izdvaja iznos od 141.800,00 KM

– Odluka o raspodijeli dijela sredstava za kulturu u 2012.godini, odlukom se izdvaja iznos od 159.100,00 KM.

Na prijedlog istog ministarstva, Vlada je donijela Odluku o izdvajanju sredstava iz tekuće rezerve u svrhu nabavke udžbenika za prve razrede osnovnih škola za školsku godinu 2012/2013.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada KSB donijela slijedeće odluke:
– Odluka o izdvajanju sredstava iz Proračuna KSB za 2012.godinu, za nabavku i ugradnju kotla za centralno grijanje SŠ „Uskoplje“-Gornji Vakuf. Kao najpovoljniji ponuđač izabrana je firma „Ganik“ d.o.o. Vitez

– Odluka o izdvajanju sredstava iz Proračuna KSB za 2012.godinu, za nabavku i ugradnju kotla za centralno grijanje MSŠ „Gornji Vakuf-Uskoplje“. Kao napovoljniji ponuđač izabrana je firma „Ganik“ d.o.o. Vitez

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend