Vijesti iz BiH

Odbijen zahtjev Fahrudina Solaka, neće dobiti novac za povredu nakon pada s motocikla

Administrativno povjerenstvo Vlade FBiH odbilo je na današnjoj sjednici zahtjev Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave Civilne zaštite, koji je tražio novac kao naknadu za povredu nakon pada s motocikla.

Naime, Solak je tražio novčanu naknadu, odnosno pomoć iz proračuna koja nema karakter plaće za povredu koju je zadobio nakon pada s motocikla u travnju ove godine.

Povjerenstvo je jednoglasno odbilo Solakov zahtjev. Neki od razloga za odbijanje je što se Solak povrijedio tijekom vikenda, te što se sredstva koja se inače izdvajaju za tu namjenu uglavnom daju osobama koje imaju teža oboljenja, težeg su financijskog stanja i slično. Solak je inače podnio zahtjev i očekivao je 1.870 KM.

Fahrudin Solak je, podsjetimo, suspendiran jer je direktno bio involviran u slučaj nabavke spornih respiratora preko firme “Srebrena malina”. U tijeku je istraga Tužiteljstva BiH, a Solak je jedna od četiri osumnjičene osobe.

Solak sve vrijeme suspenzije ipak prima puni iznos plaće iako više ne obnaša funckiju direktora, jer je u međuvremenu imenovan vršitelj dužnostu FUCZ-a.

(klix.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend