Novaku Đokoviću vratili vizu!

Na australskom Federalnom sudu danas je počelo ročište o žalbi srpskog tenisača Novaka Đokovića na zabranu ulaska u Australiju. Nakon višesatne rasprave sudac Anthony Kelly pročitao je odluku kojom ukida odluku da se Đokoviću ukine viza i nalaže vladi da plati troškove, javlja Guardian.

Prema odluci Đoković treba biti oslobođen iz pritvora u roku od 30 minuta i da mu se vrate putovnica i osobne stvari. No, to nije kraj. Suđenje je opet prekinuto.

U međuvremenu je sudac rekao da je Novak slobodan narednih 30 minuta, a Vlada može iskoristiti svoju moć da mu ukine vizu i zabrani dolazak u Australiju na 3 godine. Ministar imigracije Alex Hawke i dalje ima moć novim koracima zatražiti ponovno ukidanje Novakove vize i daljnju deportaciju iz Australije kao i zabranu povratka na tri godine.

Državni odvjetnik, Christopher Tan, rekao je kako Ministar ima ‘osobnu moć poništenja’ iako je sudac Anthony Kelly sada donio potpuno drugu odluku. Đoković se od srijede nalazio u imigracijskom pritvoru koji su mu odredile vlasti Australije, gde je čekao suđenje povodom žalbe koju je uložio na odluku o ukidanju vize.

Tenisač je 5. siječnja uložio žalbu, a njegovi odvjetnici su priopćili sudu da je Đoković preležao covid 16. prosinca.

vecernji.ba