Sport

Nakon gluposti protiv Viteza: Žestoka kazna za Jovana Blagojevića

Na sjednici Disciplinske komisije NS/FSBiH izrečena je kazna i Jovanu Blagojeviću. Vezni fudbaler Željezničara je u susretu petog kola BHT Premijer lige BiH namjerno loptom udario igrača Viteza Anela Dedića, nakon čega mu je sudija Antoni Bantić sasvim opravdano pokazao crveni karton i put u svlačionicu.

Da glupost neće proći nekažnjeno bilo je odmah jasno. Na sjednici, koja je održana pod predsjedavanjem Gorana Kosorića, donesena je odluka da 28-godišnji srbijanski internacionalac bude kažnjen sa tri utakmice neigranja. Blagojević tako neće biti na raspolaganju treneru Kostiću u nadolazećem derbiju sa Zrinjskim, kao i u utakmicama protiv Čelika i Krupe.

Inače, nakon velike i značajne pobjede protiv Željezničara u Sarajevu (0:2), NK Vitez zauzima peto mjesto, s osam bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Krupa. Vodeći na tablici su Zrinjski i Sloboda sa po 10 bodova, dok su na začelju NK Čelik s četiri boda i Metalleghe-BSI s bodom manje. U narednom, 6. kolu, Vitez na domaćem terenu igra protiv Radnika iz Bijeljine.

(sportsport.ba/Radio Vitez)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend