Lokalne vijesti

MUP SBK: U Bugojnu pronađena opojna droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 1 teškoj krađi, 1 posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i 1 nasilje u porodici.

 

Policijski službenici PU i PS Bugojno, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, dana 02.04.2018. godine oko 22,40 sati, u ulici Ciglane, općina Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled vozila Opel Corsa, reg.oznaka T75M039, kojim je upravljao D.P., rođen 1983. godine, a u vozilu su bila i lica G.Š., rođen 1985. godine i V.Š., rođen 1994. godine, sva trojica iz Kiseljaka. Tom prilikom u vozilu je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 159 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 62 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 2  vozila. Zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila, do otriježnjenja slobode su lišena 4 vozača.

(Ured komesara)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend