Lokalne vijesti

MUP KSB: Zbog tehničke neispravnosti iz prometa isključeno 19 autobusa

U cilju sprječavanja prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, kao i nesreća s teže i lakše povrijeđenim osobama i materijalnom štetom, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Središnja Bosna realizirali su još jednu akciju.

Naime, u razdoblju od 30.9.2019. do 2.10.2019. godine na području KSB uspješno je realizirana akcija pojačane kontrole prometa pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila javnog prijevoza 2019.“.

Tijekom akcije kontrolirana su ukupno 723 vozila, od kojih su 203 vozila upućena na vanredni tehnički pregled. Prilikom kontrole utvrđena je tehnička neispravnost 80 vozila (19 autobusa, 13 putničkih, 47 teretnih i 1 priključno vozilo), koja su isključena iz prometa i protiv čijih vlasnika slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji. 

Važno je napomenuti da je tijekom ove akcije, zbog tehničke neispravnosti, isključeno čak 19 autobusa, kojima se vrši javni prijevoz putnika (učenika, radnika i dr.), čime su spriječene eventualne prometne nesreće čiji je uzrok tehnička neispravnost, a koje često imaju nesagledive posljedice u pogledu života i zdravlja ljudi, ali i materijalne štete.

Akcija je provedena u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, Stručnim službama za nadzor rada ovlaštenih stanica tehničkih pregleda vozila u F BiH i ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda, koji su dali veliki doprinosu realizaciji ove akcije.

Navedene i slične aktivnosti će se nastaviti i u narednom razdoblju, kako bi se u što većoj mjeri pridonijelo poboljšanju stanja sigurnosti prometa na području našeg Kantona.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend