Lokalne vijesti

MUP KSB: Kontrolirano 1 249 osoba; 15 ih zatečeno u nepoštivanju rješenja o izolaciji

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KSB tijekom protekla 24 sata izvršili su obilazak i kontrolu 1 249 osoba na terenu, kojima je od strane nadležnih federalnih i kantonalnih sanitarnih inspektora izdano rješenje o izlociji u trajanju od 14 dana. Ova brojka nije konačna, nego se u ovisnosti od dojava s terena mijenja iz sata u sat.

Potvrdio je to za Radio Vitez Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a KSB, dodajući kako je prilikom kontrole 15 osoba zatečeno u nepoštivanju rješenja, o čemu su sačinjene službene zabilješke, koje se dostavljaju nadležnim organima na daljnje postupanje.

„U protekla 24 sata nisu evidentirana kršenja naredbe o zabrani kretanja mlađima od 18 i starijima od 65 godina, ali je zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja u vremenu od 18 do 5 sati ujutro, policija izdala 20 prekršajnih naloga samo tijekom protekle noći“, kazao je Hodžić.

Kada su u pitanju osobe, kojima je dopušteno kretanje u vremenu od 18 sati navečer do 5 sati ujutro, Hodžić podsjeća da oni kod sebe moraju imati osobne identifikacijske dokumente, na osnovu kojih se može provjeriti njihov identitet, dokaz o radnom odnosu – iskaznicu određenog organa, npr. zdravstvene ili druge ustanove, medijske kuće, novinske agencije, određenog poduzeća i slično, te  potvrdu poslodavca, ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe kojom se potvrđuje da je rad osobe, na koju se odnosi potvrda, organiziran u smjenama i neophodan za održavanje kontinuiteta djelatnosti. Ukoliko poslodavac svojim radnicima ne izda iskaznice kao vid dokaza o radnom ststusu, potrebno je da to konstatira prilikom izdavanja potvrde.

Ističući da se građani uglavnom pridržavaju propisanih mjera i naredbi, glasnogovornik MUP-a KSB, Hasan Hodžić još je jednom apelirao na građane da se u cijelosti pridržavaju svih naredbi, donesenih od strane nadležnih organa i institucija, kako bi na taj način dali svoj doprinos na sprječavanju širenja koronavirusa na području Središnje Bosne.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend