Lokalne vijesti

MUP-a ŽSB: Pronađena droga u Novom Travniku

Tijekom protekla 24 sata na području ŽSB prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 24.01.2022.godine oko 20,00 sati u ulici M.Spahe, općina Novi Travnik, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik zvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi u kojem se nalazila osoba Dž.M. rođen 1996.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom je isti dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Policijski službenici PS Bugojno uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Krađe“  koje je izvršeno u proteklom periodu na području općine Bugojno.

Dana 09.01.2022.godine u PS Bugojno je prijavljena  „Krađa“ u ugostiteljski objekat u ulici Bosanska, općina Bugojno, gdje je iz istog otuđeno oko 900KM.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.K., rođen 1985.godine  iz Donjeg Vakufa.

Protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvješće nadležnom Kantonalnom  tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirane su 3 prometne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 261 prekršajni nalog, od kojih su 142 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend