Zanimljivosti

Mostarki eksplodirao telefon dok je bio priključen na punjač

Ženi iz Mostara eksplodirao je mobilni telefon Samsung Galaxy S5 dok je bio priključen na punjač, a ona je fotografije uništenog telefona, kao i upozorenje svim korisnicima ovog telefona, podijelila na Facebook stranici “Mostarske mame”.

 

– Imate mobitel Samsung S5, obratite pozornost da ga ne držite u svojoj blizini dok je priključen na punjač jer može eksplodirati. Mobitel je upravo eksplodirao, čuvajte djecu i sebe, naravno, jer se to ipak može dogoditi – objavila je ona na pomenutoj Facebook stranici, piše “Vecernji.ba”.

Ona je naglasila da je fotografiju objavila kao upozorenje svima koji prilikom punjenja mobilni telefon drže u svojoj blizini. Na sreću, u ovom slučaju nije bilo povrijeđenih.

Podsjetimo, eksplozije mobilnih telefona u posljednje vrijeme sve su češće. O slučaju Ljubice Marić iz Zagreba pisali su svi mediji. Ležala je u krevetu, a njen telefon na noćnom ormariću je zazvonio i eksplodirao nakon što je tokom noći bio na punjenju.

– Sva sreća pa su djeca spavala i niko nije brzo došao do telefona – rekla je tada Ljubica Marić, kojoj je tada eksplodirao iPhone 4S.

Na telefonu je popucalo staklo, a zvučnika od praska uopće nije bilo. Komadića je bilo po cijelom ormariću i podu sobe, a ono što je zanimljivo jeste da je telefon i nakon eksplozije radio.

(avaz.ba)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend