Glazbene vijesti, Lokalne vijesti

Mladić iz Kiseljaka pobjeđuje predrasude: “Volim raditi kao profesor, ali hip-hop je moja najveća ljubav!”

Dražen Gujić iz Kiseljaka svestrana je figura koja se ostvaruje intelektualno i karijerno na dva, naizgled nespojiva, polja u životu. Dražen je inženjer elektrotehnike. Radi u struci kao profesor u srednjoj školi. No, Draženova velika ljubav je – glazba. Već više od deset godina član je rap sastava OTG Crew. Dražen piše tekstove pjesama, te repa. MC je.

 

OTG Crew broji 4 člana; Nevres, Igor, Boris i Drazen. Nevres je producent i beatmaker, dok su ostala tri člana reperi (MC-evi). Postava sastava se od samog početka, preciznije od zime 2007.  godine, nikada nije mijenjala. Ekipa je ista, s istim ciljem, istom ljubavlju, istim idejama. No, s više iskustva, puno hitova i ostvarenja iza sebe.

OTG je nastao kao ekipa poklonika hip hop kulture (DJ-ing, MC-ing, breakdance i graffiti).

„Bavili smo se svim elementima osim breakdanceom. Rap nam nije bio jedini zajednički interes. Zato i jesmo crew, a ne bend“, pripovjeda Gujić.

„Slušali smo rap i imali smo želju nežto snimati za svoju dušu, a ako bi se to još nekomu svidjelo – bilo bi nam drago“, prisjeća se

„Rap na Balkanu tada nije bio popularan kao danas, posebno u ovako maloj sredini gdje živimo.  Prva smo i jedina rap grupa u Kiseljaku i okolici“, dodaje.

Ekipu je okolina uvijek promatrala s čuđenjem, no znali su da je put koji su odabrali – ispravan. Raditi ono što voliš, i raditi to kako treba , u konačnici je jedina ispravna odluka koju pojedinac može donijeti u svom životu.

„Najveću podršku smo imali od obitelji i bliskih prijatelja. Nikada nisam planirao da mi  glazba bude izvor egzistencije, stoga financijsku podršku za realizaciju iste nisam očekivao niti tražio od nikoga. A ni dobio“, nastavlja Gujić.

Poznato je da se uz ovaj žanr glazbe veže mnogo predrasuda. Rap je, među starijom populacijom, uglavnom na lošem glasu. Gujić je strahovao od reakcija na poslu u školi, no, nikada nije došlo do njih. Sretan je, kako kaže, da ima priliku napredovati u svemu što radi. Kako glazbi, tako i znanosti.

„Rap i OTG su uvijek predstavljali  moj način ekspresije prema svijetu. Puno adrenalina i lijepih trenutaka sam doživio kroz glazbu. To  je način života, filter kroz koji promatram okolinu. Opsjednut sam igrom riječi. Ulice u velikim gradovima pamtim po grafitima“.

Gujić osim intelektualnog rada i glazbe uživa u nogometu i kreativnom izražavanju. Svoju ljubav prema glazbi i nogometu ujedinio je u navijačkoj pjesmi Prikaza, koju je sam napisao.

Neki članovi OTG Crew-a su manje, a neki više aktivni u određenim razdobljima. Naravno, koliko im svakodnevne obveze dopuštaju.

Igor i Dražen su trenutno najaktivniji.  Snimili su zajedno tri posljednje objavljene pjesme, a pripremaju  još  dvije koje će uskoro biti objavljene.

„Jedna pjesma izlazi već krajem mjeseca (Armagedon), a drugu pjesmu ciljamo objaviti na prvi dan proljeća“, o projektima i planovima za Dnevnik.ba govori Gujić, zvani G.

OTG Crew  snimanje, mix i mastering trenutno radi u Kiseljaku.

„Naš dobar prijatelj i glazbenik, Daniel Galić, sada je u ulozi producenta naših pjesama.  Opremio je privatni studio u kojem sada snimamo,  tu , u Kiseljaku“, nastavlja.

„Nikada nismo tražili sponzore. Sve smo sami financirali. Htjeli smo biti potpuno neovisni, nikome dužni. Za sve što smo uspjeli, koliko to god bilo veliko ili malo, smo zaslužni isključivo samo mi“,  ponosan je G.

Jasno je, dakle, iz toga zašto se ekipa zove On Tha Ground crew, sa “čvrsto na zemlji” motom. Antikomercijalni rap koji balansira između underground i mainstream scene.  Dražen posebno pamti osjećaj kada je prvi put čuo pjesmu OTG-a na državnom radiju.

„Bio je to prvi okus nekog uspjeha. Neprocjenjivo!“

O budućnosti Gujić misli pozitivno.

„Želim sazreti kroz glazbu. Pisati  inteligentnije tekstove sa pozitivnim porukama. Ne žalim ni za jednom pjesmom koju sam snimio, naprotiv, sve bih ponovio. Ipak, osjećam da je vrijeme za malu mentalnu evoluciju. Kako zbog djece u školi – tako i zbog moje buduće djece. Želim biti maksimalno pozitivan primjer“, zaključuje.

„Sebe u daljoj budućnosti vidim na radnom mjestu u nekoj industrijskoj tvrtci, u radu sa PLC (industrijskim) računarima, nadam se u BiH“.

Kada je OTG u pitanju ekipa ima velike planove.

„OTG za par godina vidim n kvalitetnijem nivou produkcijski, i lirički  zrelijem. Ipak, sada smo stariji i financijski stabilniji, stoga možemo uložiti više novca nego ranije.

„Planiramo razne glazbene suradnje, i to ne samo sa reperima i DJ-evima. U realizaciji je snimanje albuma, iako nam je jednostavnije snimati i objavljivati pjesmu po pjesmu.  Jedna od ideja je kroz neko vrijeme pokrenuti OTG brend (OTGwear), najprije za osobne potrebe, a onda i za komercijalne, ovisno o interesu.

Jedno je sigurno –   je ću se ja još dugo baviti glazbom (kao DJ ili reper). Ne mogu bez toga“, zaključuje ovaj pozitivac.

Dnevnik.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend