Meteorolog Sladić dao prognozu hoće li biti snijega na dočeku Nove godine

Danas će biti oblačno s kišom. Tijekom dana postepeni prestanak oborina u Bosni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 °C.

U utorak oblačno, s manje kiše. Padaline se očekuju u Hercegovini, istočnim i središnjim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 °C.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća u Hercegovini, središnjim i istočnim područjima Bosne. Na planinama može biti i slabog snijega, ali će se kratko zadržati. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u svojoj kratkoročnoj prognozi najavili su da će pred kraj godine biti intenzivirane oborine, no zbog relativno visokih temperatura i snijeg koji bude padao ponegdje,brzo će se otopiti.

Sudeći po prognozi Nedima Sladića, gradovi u BiH neće se zabijeliti prije 5. siječnja. što znači da bi bez snježnog pokrivača trebali dočekati 2022. godinu.