Vijesti iz BiH

Martin Raguž na kongresu EPP-a u Madridu

Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno predsjednikom Martinom Ragužem, sudjeluje na kongresu Europske pučke stranke, koja je uvjerljivi pobjednik europskih izbora 2014.
Kongres se održava u Madridu. Glavne teme o kojima će se raspravljati tijekom kongresa su ekonomske politike i kako pomoći zemljama poput Španjolske koje se susreću s značajnim financijskim poteškoćama.
Također, bit će govora o glavnim izazovima na vratima Europe, koji jasno ukazuju kako više ne postoji razlika između vanjskih i unutarnjih prijetnji.
Stoga je nužno jačaje zajedničkih europskih vrijednosti i koordiniran pristup, kako bi se dao konačan odgovor na spomenute izazove. Poseban naglasak je stavljen na Jugoistočnu Europu i njezine susjede.
Pučani su posebno akcentirali ratna žarišta u Ukrajini, Siriji i Libiji, najveće izazove ogromnih migracijskih kriza, kao i borbe protiv terorizma. Zato će jedan o najvećih fokusa rasprave biti vanjska politika EU.
Očekuje se snažna potpora EPP-a kao, najjače političke grupacije u Europi, u procesu proširenja, s posebnim naglaskom na BiH i regiju.
Predsjednik Raguž susreo se s više čelnika EPP-a, kao i mnogobrojnim uglednim državnicima.
Posebna pozornost tijekom navedenih razgovora posvećena je budućnosti BiH i njezinom europskom putu.

(Ured za informiranje HDZ 1990)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend