Vijesti iz BiH

Kroz tunel Crnaja od danas u dvije trake: Prva faza radova na rekonstrukciji je završena

Prva faza radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnom putu M17 između Konjica i Jablanice je završena.

To znači da će biti omogućeno dvosmjerno prometovanje kroz ovaj tunel, danas u 12 sati u periodu od 5 do 20 sati, potvrđeno je iz JP Ceste Federacije BiH.

Kako su istaknuli, od 25. 6 do 1. 9.2021.godine od 5 do 20 sati promet će se odvijati bez zastoja u oba smjera, te se u ovom vremenskom periodu radovi neće izvoditi. U periodu od 20 do 5 sati izvođač će uspostaviti odvijanje prometa jednom trakom uz upotrebu semafora naizmjeničnim propuštanjem.

“Izvođači radova su nas uvjerili da do kraja lipnja, uz sadašnji naizmjenični režim prometa kroz tunel, mogu završiti betoniranje podnožnog svoda, gdje se zbog loših geoloških uvjeta u srednjem dijelu tunela moralo raditi dodatno ojačanje sa mikrosipovima što je uticalo na prolongiranje završetka ove faze rada. S druge strane, od 1. srpnja pustit ćemo potpuno, znači dvosmerno, promet kroz tunel svakog dana od pet do 20 sati, čime će se spriječiti zadržavanje i zastoji pred tunelom, ne samo u ključnim mjesecima turističke sezone, kada se i očekuje najveći promet na ovoj magistralnoj cesti, već i nakon tog perioda”, rekao je ranije direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić. 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend