Kreševo: 14. međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamenja

14. međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamenja, koji će se održati 14. i 15.10.2017. godine (subota i nedjelja) u Osnovnoj školi „Dr. Boris Ćorić“ Kreševo u vremenu od 10-19 sati (subota) i 10-16 sati (nedjelja).

Zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada i obrada ruda, autora Ante Buzuka. Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja.

Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na Sajam (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, 3 KM za odrasle), mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađena naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca, raznih riba, biljaka itd.).

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH.

Više informacija o radu udruge i ovom Sajmu možete vidjeti na našoj web stranici www.kresevski-citrin.com i na našoj Facebook stranici „Kreševski citrin“.