Lokalne vijesti

HPD “Vitez” uručio donaciju od 1.500 KM Udruzi “Betanija”

Na nedavno održanoj trodnevnoj manifestaciji “Božić u Vitezu 2016.”, koja je imala i humanitarni karakter, članovi Hrvatskog planinarskog društva “Vitez” iz Viteza sudjelovali su na način da su na štandu dijelili kuhano vino, a posjetitelji štanda, sukladno svojim mogućnostima, u znak zahvalnosti, darivali su novčane priloge.

Na taj način je, za potrebe članova Udruge za djecu i ostale osobe s posebnim potrebama “Betanija” Vitez prikupljen iznos od 1.485,00 KM. U planinarskom domu HPD-a “Vitez” u Zaselju sinoć je, tim povodom, upriličeno uručenje donacije predstavnicima Udruge “Betanija”. Ček na iznos od 1.500,00 KM Udruzi “Betanija” uručila je predsjednica HPD “Vitez”, Višnja Žuljević.

Akcija viteških planinara tim je značajnija ako se zna da se ovo, zasigurno jedno od najaktivnijih društava, koje djeluje na području općine Vitez, financira sredstvima svojih članova i prijatelja Društva.

Na taj način su u Zaselju, koje se nalazi desetak kilometara udaljeno od središta Viteza, osigurali vrlo kvalitetne smještajne kapacitete za planinare, izletnike i ljubitelje prirode, koji se sastoje od planinarskog doma, soba s više od 50 ležajeva, uređenog dvorišta s pratećim objektima i drugih sadržaja.

Iza članova HPD-a “Vitez” su, uz redovite planinarske izlete i osvojene sve značajnije planinske vrhove, i brojne druge aktivnosti, kojima promoviraju zdrav život i okupljaju više tisuća zaljubljenika u prirodu.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend