Regionalne vijesti

Google traži prilike u Sloveniji

Predstavnici Googlea ovih dana pohode Sloveniju i nude suradnju malim i srednjim poduzećima. Sastali su se i s predstavnicima Ministarstva za gospodarski razvoj i tehnologiju te predložili projekte kojima bi, preko suradnje s malim i srednjim poduzećima, ojačali izvozni potencijal Slovenije.

 

Predstavili su i centar za pomoć malim i srednjim poduzećima kojeg je Google nedavno otvorio u Varšavi, a koji pokriva i Sloveniju. Kako je izjavila predstavnica Googlea za Srednju i Istočnu Europu Marta Poslad, u državama regije traže “pravi europski inovacijski duh”. Dodala je kako se Slovenija u regiji uvrštava među države s vrlo dobro razvijenim digitalnim vještinama i znanjima.

Slovenija je, prema njenim riječima, vrlo uspješna i u segmentu startup tvrtki, te dodala da povezivanje između korporacija i startupa postaje sve važnije.

Prilike za suradnju s Googleom su predstavnici slovenske vlade iskazali još u rujnu 2016. u okviru posjete vladina izaslanstva SAD-u. Tada su se susreli s predstavnicima Googlea i još nekih vodećih američkih kompanija koji sa svojom tehnologijom razvijaju nove poslovne modele, a u njima je vlada prepoznala prilike za poslovno-tehnološki napredak Slovenije.

(SEEbiz)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend