Glumica Neda Arnerić pala s trećeg kata dok je prostirala rublje

Milorad Arnerić, Nedin muž, kazao je da je glumica pala kada je izašla na terasu prostrijeti rublje.

“Neda je jučer došla s poslovnog sastanka povodom snimanja neke serije, i požalila se da je umorna. Zajedno smo gledali Đokovićev meč na televiziji, nakon čega je ona izašla na terasu prostrijeti rublje. Ne znam što se dogodilo, samo sam u jednom trenutku čuo da je pala – rekao je Milorad za “Blic”.

Srbijanska glumica Neda Arnerić teško je ozlijeđena prilikom pada s terase svog stana koji se nalazi na trećem katu u Dubljanskoj ulici u Beogradu.

Glumica je sinoć oko 22.20 pala na limeni krov prizemnog lokala pri čemu je zadobila teške tjelesne ozlijede.

Ona je hitno prevezena u Urgentni centar, a trenutno se nalazi u šok sobi, gdje joj se ukazuje liječničkapomoć,

Glumica je zadobila prijelom petog vratnog pršljena, prvog lumbalnog i dvanaestog grudnog pršljena.

Inače, Arnerić je jedna od najpoznatijih srbijanskih glumica, a rođena je 15. srpnja 1953. godine u Knjaževcu. Od rane mladosti pokazivala je interes za scensku umjetnost, pa je tako s 13 godina snimila svoj prvi film “San” scenariste i reditelja Puriše Đorđevića i postala prva dječija filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji.

Dvije godine kasnije, kao petnaestogodišnja djevojčica upisala je Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Od 1969. do 1974. godine živjela je i radila u inozemstvu i u Jugoslaviji, kada je snimila čak 15 filmova. Od 1974. godine živi u Beogradu, a radi u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama. Za ulogu Delfine, u filmu “Ispravi se, Delfina”, redatelja Aleksandra Đurčinova, 1977. godine dobila je “Srebrnu arenu” na Filmskom festivalu u Puli, kao i nagradu Nagrada “Carica Teodora” na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. 1980. godine, diplomirala je povijest umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1985. do 1999. godine vodila je vlastitu galeriju “Atrijum” u Beogradu. Dobitnica je “Zlatne arenu” na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu “Haloa – Praznik kurvi”, reditelja Lordana Zafranovića.

Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine, dobila je “Plaketu Jugoslovenske kinoteke”. 2010. godine dodijeljena joj je Nagrada “Pavle Vuisić”, koja se daje glumcu za životno djelo. Ovako je odlučio žiri koji čine prethodni dobitnici ovog prestižnog glumačkog priznanja, u sastavu: Mira Stupica, Mira Banjac i Bogdan Diklić.

U dosadašnjoj karijeri snimila je preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u kazalištu.

/HMS/