Vijesti iz BiH

EURO ROAL: MacoOkovi u ponudi od 2018.

EURO ROAL, vodeći distributer aluminijskih, PVC LB. profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, dobio je zastupništvo za Bosnu i Hercegovinu MacoOkova za PVC stolariju.

 

Na ovaj način EURO ROAL je sa još jednim liderom u prodaji okova za PVC stolariju u Evropi u potpunio svoju ponudu i učvrstio poziciju vodećeg na tržištu.

 

 “Sa predstavnicima njemačke kompanije MacoOkova(MAYER & CO BESCHLÄGE GMBH), potpisan je ugovor o zastupništvu za BiH, a početak prodaje MacoOkova za PVC stolariju planiran je od 2018. godine. Cilj nam je da uz prodaju PVC LB.Profila ponudimo kupcima i partnerima kompletnu ponudu. Na taj način imat ćemo sve na jednom mjestu za proizvodnju PVC prozora i vrata. Najnovija poslovna saradnja uklapa se u naš ukupni plan koji ima za cilj zadržati lidersku poziciju u distribuciji Aluminija i Inoxa na domaćem tržištu, razvijati nove projekte prodaje asortimana PVC stolarije, LB.Profila, Polikarbonata i Plexiglasa na domaćem tržištu, te ulazak na tržišta Balkana sa vlastitim lagerima”, kazao je Admir Djedović, direktor kompanije EURO ROAL.

 

EURO ROAL je jedan od vodećih distributera aluminijskih i PVC profila, materijala od Inoxa i građevinskih okova. Kompanija je prošle godine povećala prihode za 45% u odnosu na 2015. Ukupna prodaja aluminijskog asortimana 2016. iznosila je 1.300 tona, dok je za asortiman od Inoxa količinska prodaja iznosila 1100 tona.

 

EURO ROAL je kompanija kćerka HIFA OIL. U posljednjih godinu dana EURO ROAL doživljava poslovnu ekspanziju. Početkom 2017. godine njemačka firma sa 50 godina dugom tradicijom, koja je lider u proizvodnji profila za vrata i prozore LB.Profile GmbH postala je osma članica HIFA OIL Grupacije. LB.Profile razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, vrhunskom tehnologijom i akumuliranim znanjem. Od 1960. godine razvijaju sisteme profila široke namjene, prvenstveno za vrata i prozore, kao i industrijske profile.

 

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend