Lokalne vijesti

Detalji svirepog zločina u Novom Travniku

Nekoliko osoba privedeno je na razgovor nakon stravičnog ubojstva koje se dogodilo sinoć u novotravničkom naselju Muholjići, u kojem je život izgubio 51-godišnji Dževad Ramulj.

Policija je danas “okupirala” ovo inače mirno selo, na zemlji koja pripada obitelji Ramulj, gdje je ubijeni Dževad postavio tor i kamp kućicu, u kojoj je inače spavao i čuvao ovce, te u kojoj su ga našli mrtvog.

Kako nam je ispričao Ćerim Ramulj, brat ubijenoga Dževada, koji je jutros po dojavi otišao do kamp kućice, prizor bio je stravičan.  

Strašna tragedija

-Kad sam ga vidio, bolje da nisam. Našao ga je zet. Došao sam tu i kad sam vidio šta je nečovjek uradio, nisam mogao shvatiti da to može napraviti ljudsko biće. Eno mu ovce tu, ima možda pet šest dana kako je tu ovce dovezao, ovo je inače naša zemlja. Šta će sad njegova obitelj, žena i četvero djece, rekao je Ramulj.  

Naime, kako su nam kazali brat i očevici, ubojca je Dževadu pucao u glavu.  

-Mora da ga je uhvatio na spavanju jer je samo glava bila otkrivena. Ovakvu tragediju selo ne pamti, kazali su.  

Ekipa za očevid brojala je ispred kamp kućice mjesta na kojima su se meci, najvjerojatnije rafalni hici iz automatske puške ispaljeni iz unutrašnjosti kamp kućice, odbijali od zemlju.  

Motiv ubojstva

Obitelji Ramulj ovo je druga strašna tragedija koja se dogodila na gotovo identičan način.  

-Još jednog brata sam izgubio 1986. godine na planini na području općine Bugojno, kad ga je čovjek isto tako iz puške ubio, i to isto u glavu. Posvađali su se jer su se naše i njegove ovce pomiješale. Služio je kaznu u Zenici. Pretpostavljam da bi neki takvi interesi mogli biti i ovaj put u pitanju, kazao je brat ubijenog.

Mještani Muholjića čitav dan u nevjerici obilaze mjesto ubojstva, a iz policije zasad su suzdržani u izjavama, s obzirom da je istraga tek započela i njezin pravac još uvijek nije jasno vidjiv.

Tek je jasno da će sutra na Odjelu patologije JU Bolnica Travnik biti obavljena obdukcija koja će pokazati uzrok smrti, koji, prema izjavama očevidaca, neće biti teško utvrditi.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend