Danas prva godišnjica smrti mladog Gabriela Gučanina iz Nove Bile

Danas 06.11.2023.godine navršava se točno godinu dana od smrti Gabriela Gučanina iz Nove Bile.

Gučanin je preminuo u prometno nesreći koja se dogodila u mjestu Nević polje kod Novog Travnika, a zajedno sa Gabrielom u automobilu je bila i sestra Gabriela, koja je na žalost izgubila bebu. 

Gabrijel nazvao sestru da dođe po njega u grad

Sestra Gabriela Badrov (28) 6.11.2022. otišla je po svog brata Gabriela Gučanin (18) u grad Novi Travnik nadajući se da će ga kući dovesti sigurno. Samo par minuta prije kuće Sifet Čakić iz Opare u mjestu Nević Polje gdje je područje zabrane preticanja, ograničenje 60 km/h, te puna linija se prema neslužbenim informacijama “utrkivao” sa svojim prijateljima koji su bili u druga dva auta.

Tijekom preticanja, velikom brzinom, direktno i bez tragova kočenja je udario u auto u kojem su se nalazili Gabriel Gučanin i  Gabriela Badrov koja je bila 5 mjeseci trudna.

Pri direktnom udaru Gabriel je na mjestu nesreće smrtno stradao, dok je Gabriela zadobila teške tjelesne ozlijede i izgubila dijete.

Prošlo je 12 mjeseci od nesreće, a Sifet je tek nedavno na sudu izrazio žaljenje i izjavio sućut stradaloj obitelji.

– Podsjećamo da oni koji su uzrokovali nesreću su otišli prije dolaska policije s mjesta nesreće, ne pružajući pomoć bratu i sestri. Pomoć su im pružili ljudi u autima koji su bili iza njih.

Treba li za ovakve i slične slučaje oduzimati vozačku dozvolu za uvijek, jer očigledno da novčane kazne nisu dovoljna kazna! Uskoro se očekuje izricanje presude na Županijskom sudu u N.Travniku.

Dragi Gabi, počivaj u miru.