BABANOVAC: Od sutra pojačane kontrole prometovanja i parkiranja

Važna obavijest za sve one koji će narednih dana posjetiti turističko naselje Babanovac, kao i za sve vlasnike privatnih objekata i poslovna poduzeća na Vlašiću.

Od petka, 8.1.2020. godine, pa sve do kraja zimske turističke sezone od strane Policijske uprave Travnik kao i nadležnih inspekcijskih službi vršit će se pojačane mjere kontrole prometovanja vozila, parkinga, prometovanja ATV vozila (quad, motorne sanke i sl.) unutar Turističkog naselja Babanovac, piše Centralna.ba

ZABRANA PARKIRANJA VOZILA

– R-413: zabrana parkiranja vozila uz prometnicu do Turističkog naselja Babanovac iz pravca Travnika/Policija će koordinirati mjesta za parkiranje na drugim lokacijama. Za svako vozilo koje bude parkirano uz prometnicu biti će izrečen prekršajni nalog.
– PROMETNICA: SKAKAONICA – SKI STAZA: zabrana parkiranja za sva vozila na ovoj prometnici. Za svako vozilo koje bude parkirano ukupnom dužinom ili dijelom biti će izrečen prekršajni nalog.
– OSTALO: Zabrana parkiranja vozilima na prometnicama i na ostalim dijelovima Turističkog naselja Babanovac koja onemogućavaju normalno odvijanje prometa (ukupnom dužinom ili dijelom).

PARKING:

  • Molimo sve posjetitelje da koriste ovlaštene parking prostore koji su označeni i na kojima se izdaju fiskalni računi.
  • Parkiranje vozila na neoznačenim parking prostorima kao i onim na kojima se ne izdaju fiskalni računi RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST!

Zbog velikog broja posjetitelja pored parkinga na samom platou Babanovac, svoja vozila ćete moći parkirati i na parking prostoru ispod Baby lifta te kod skakaonice.

KONTROLA PROMETOVANJA UNUTAR TURISTIČKOG NASELJA

Zbog učestalih kršenja propisa iz oblasti prometa i sigurnosti na cestama, neodgovornog ponašanja vozača, sigurnosti posjetitelja, uništavanja skijaških staza i dr. u narednom periodu na području Turističkog naselja Babanovac Policijska uprava Travnik i nadležne inspekcijske službe će provoditi kontrolu prometovanja ATM vozila (quad vozila i sl.), motornih sanki i drugih sličnih tipova vozila:

  • Brzine prometovanja vozila,
  • Područja – staza na kojima se prometuje,
  • Dozvola za prometovanje ovim vozilima,
  • Najam vozila u skladu s važećim propisima za obavljanje djelatnosti,

ATV vozila i motorne sanke
– Zabrana prometovanja ovih vozila na skijaškim stazama,
– Dozvoljeno kretanje po prometnicama i putevima. Postoji označena staza za ova vozila koja vodi izvan Turističkog naselja Babanovac.

Turističko naselje Babanovac/ Kontrole prometovanja od 8. januara