Zvonko Milas u Novoj Biloj otvorio IX.izdanje “Hrvatskog proljeća”

Sinoć je u dvorani Hrvatskog kulturnog centra u Novoj Biloj glavni državni tajnik za Hrvate izvan RH gdin Zvonko Milas otvorio je IX. izdanje “Hrvatskog proljeća”, donoseći svježu energiju i nadahnuće okupljenima. Manifestacija je privukla brojne zaljubljenike u kulturu, umjetnost i aktivizam iz cijele regije.

– Milas je u svom otvarajućem govoru istaknuo važnost ovakvih događaja u očuvanju kulturne baštine, poticanju kreativnosti i promicanju dijaloga o relevantnim društvenim pitanjima. Naglasio je i važnost aktivnog sudjelovanja svih građana u oblikovanju bolje budućnosti za sve.

“Izuzetno sam ponosan što smo već devetu godinu za redom okupili ljude koji svojim radom, idejama i angažmanom doprinose razvoju naše zajednice i društva u cjelini”, rekao je Milas.

Osim umjetničkih izložbi, književnih večeri, kazališnih predstava i glazbenih nastupa, “Hrvatsko proljeće” nudi i razne edukativne radionice, panele i diskusije o važnim temama poput održivosti, inkluzije i kulturne raznolikosti.

Publika je pozitivno reagirala na bogat program događanja, ističući kako manifestacija pruža jedinstvenu priliku za inspiraciju, povezivanje i razmjenu ideja među različitim generacijama i interesnim skupinama.

– Ovogodišnje izdanje “Hrvatskog proljeća” počelo je u Novoj Biloj i potvrđuje kontinuiranu predanost organizatora stvaranju prostora za umjetnički i društveni angažman te promicanje vrijednosti Hrvatske kulture koje obogaćuju lokalnu zajednicu i šire, kazao je u ime organizatora gdin Kristijan Perić.

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne započelo je predstavom “Taximetar”, koja se također odigrava i u sklopu Dana općine Travnik u kojoj HKC Nova Bila redovno sudjeluje.

Suorganizatori su Udruga Klik, HKC Nova Bila i udruga UZOR.