Vijesti iz BiH

Zukić zadovoljan odlukom, SElimović najavljuje novu inicijativu za razrješenje rukovodstva Parlamenta

Predsjednik Kluba izaslanika bošnjačkog naroda u Domu naroda Paralmenta FBiH i glavni tajnik SDA Amir Zukić istakao je u izjavi za Fenu da je izuzetno zadovoljan činjenicom da u BiH postoji institucija koja je potvrdila stavove SDA da je u slučaju smjene rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta FBiH prekršen Ustav FBiH te donijeta nezakonita rješenja.

Zukić je ponovio da su “oni koji su htjeli vlast pod svaku cijenu, davali poruku da u ovoj zemlji treba da vlada anarhija”. “Na ovaj način oni su pokušali poljuljati temelje demokracije i pravne države, a mi smo pokazali ljudima da trebaju vjerovati u ovu državu i njeno pravosuđe”, kazao je Zukić.

 

Odluke Ustavnog suda se ne komentiraju već implementiraju i mi ćemo, kao legalisti, poštovati ovu Odluku, kazao je šef Kluba zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jasenko Selimović. Međutim, dodao je, ova odluka ne mijenja politički stav SDP-a. “To znači da ćemo se mi odazvati na sjednicu koju će zakazati predsjedavajući Denis Zvizdić, ali i pokrenuti inicijativu za razrješenje rukovodstva Doma”, kazao je Selimović.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend