Lokalne vijesti

Zoran Milanović odao počast ubijenoj djeci iz Viteza

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, jutros je posjetio spomen obilježje Osmica, gdje je paljenjem svijeće i polaganjem bijele ruže odao počast ubijenoj djeci, nastradaloj 10. lipnja 1993. godine.

Milanović se kratko zadržao i u razgovoru s obiteljima poginule djece, koje su mu uručile i prigodan dar – fotografiju u staklu s motivom spomenika Osmica i na taj mu način zahvalili na posjetu, napominjući kako on prvi predsjednik i političar tog ranga iz Republike Hrvatske koji je posjetio mjesto pogibije osmero djece iz Viteza.

U eksploziji minobacačke granate, ispaljene s položaja Armije BiH 10. lipnja 1993. godine, poginuli su: Sanja Garić (1975.), njen brat Milan Garić (1981.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.), Sanja Križanović (1978.), te Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.).

Odavanjem počasti poginuloj djeci, Zoran Milanović je okončao posjet Vitezu, te se uputio prema Mostaru, gdje će danas održati predavanje studentima.

U Bosni i Hercegovini Milanović će boraviti do sutra, a osim Viteza i Mostara posjetit će još i Ljubuški, Tomislavgrad i Livno.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend