ŽO HDZ BiH ŽSB osudio ratnohuškačku retoriku

Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna najoštrije osuđuje ratnohuškačku retoriku, neprihvatljive i apsurdne izjave dijela političkog Sarajeva kao svojevrsni nasrtaj na suverenitet Bosne i Hercegovine kroz populističko zastrašivanje javnosti”, zaključak je to s 14. redovite sjednice Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna održane u Vitezu.Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna poziva javnost da izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kao i drugih tzv. političara, zanemari kao potpuno besmislene.


Uz to, Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna daje punu podršku predsjedniku dr. Draganu Čoviću u njegovom snažnom zalaganju i nastojanjima koja za cilj imaju pronalazak rješenja za izlazak iz krize u kojem se Bosna i Hercegovina danas nalazi. Kontinuiran rad na međunarodnom planu rezultirao je velikim zanimanjem najznačajnijih europskih i svjetskih dužnosnika u BiH i okruženju, koji su se uključili u problematiku pronalaska rješenja za usvajanje novog Izbornog zakona BiH koji za cilj ima ravnopravnost hrvatskog i svih drugih naroda u BiH, a koja je zajamčena Washingtonskim i Daytonskim mirovnim sporazumom odnosno Ustavom BiH.

Također, na sjednici Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna razgovarano je o Izmjenama i dopunama Proračuna ŽSB za 2021. godinu te Nacrtu Proračuna ŽSB za 2022. godinu. Dana je puna podrška ministrima HDZ-a BiH u Vladi ŽSB i zastupnicima u Saboru ŽSB da poduzmu aktivnosti kako bi se Proračun ŽSB za 2022. godinu osvojio do kraja godine, ali i pronašao način da gore navedeni bude efektivno razvojni kroz realizaciju velikih i važnih infrastrukturnih projekata u općinama u ŽSB koji će omogućiti jači gospodarski razvoj te uz to poboljšati status zaposlenih u javnom sektoru u ŽSB.

(Ured za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB)