Lokalne vijesti

ŽO HDZ BiH ŽSB: O haaškoj presudi i Proračunu

Redovna sjednica, 21. po redu, Županijskog odbora HDZ BIH ŽSB, s obzirom na ogroman značaj za hrvatski narod, počela je raspravom o presudi hrvatskoj šestorci.

“Bez obzira na ishod, presuda ne smije utjecati na buduće odnose u Središnjoj Bosni, a borba hrvatskog naroda za ravnopravnost se nastavlja”, stav je između ostaloga članova ŽO koji su ponajviše vremena raspravljali i nedavno usvojenom Nacrtu Proračuna ŽSB te eventualnim izmjenama odnosno povećanjima u određenim sektorima.

Stav Županijskog odbora je da Proračun mora biti usvojen do kraja godine kako bi se u stabilnom ozračju ušlo u novu godinu. U tom svjetlu, kao i zbog opće važnosti sustava obrazovanja, Županijski odbor u potpunosti podržava potpisivanje novog kolektivnog ugovora sa predstavnicima sindikata koji podrazumijeva povećanje plaća u osnovnom školstvu i na Vladi ŽSB će insistirati da ovaj problem bude riješen već na sljedećoj sjednici.

Što se tiče Proračuna, spomenuta je mogućnost povećanja iznosa namijenjenih za kulturu i sport kao i prijevoz učenika te eventualno pružanje besplatnih zdravstvenih markica određenih kategorijama društva. Ministrica Čerkez je iznijela i problematiku KŠC-a Travnik koji pokušava riješiti svoj pravni status.

Na sjednici je usvojene i Izvješće o nedavno održanim posjetima Županijskog odbora svim općinskim odborima ove Županije u kojima je, kako je rečeno, stanje dobro ali su evidentirani svi problemi lokalnih zajednica na kojima u narednom razdoblju treba raditi ali zajedničkim snagama kao jedan kolektiv.

(Ured za informiranje)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend