Sport

Zlatna djeca Viteza pišu novu povijest viteškog karatea

Nakon završenog Balkanskog prvenstva takmičari KK Mladost Vitez vratili su se kući sa 6 osvojenih medalja i to dvije zlatne, jednom srebrenom i tri bronzane medalje.

Zlatne medalje su osvojili Spahić Emir u kategoriji borbe dječaci 10 god-40kg koji je do finala došao pobjedivši  Slovenca, domaćeg predstavnika iz Srbije, Crnogorca, predstavnika Hrvatske i u finalu izuzetno kvalitetnog predstavnika Crne Gore i Zahra Adilović u kategoriji kate djevojčice 8 godina. Moramo naglasiti da je Zahra jedina u našoj  repreprezentaciji osvojila zlatnu medalju u kategoriji kata i to sve rezultatom 5:0.

Srebrenu medalju je osvojio Adilović Hamza u kategoriji kate dječaci 9 godina dok su se bronzanim medaljama okitili Spahić Belmin u kategoriji borbe dječaci 13 god+55kg, Plivčić Emrah u kategoriji borbe dječaci 13 god -40kg i Sadibašić Šejla u kategoriji borbe djevojčice10 god-40kg.

Sebastijan Paradžik, Gabrijela Grbavac, Mujkić Salih, Jusufbašić Edna i Redžić Harun su imali zapažen rezultat.

Iskrene čestitke svim reprezentativcima, a posebno osvajačima medalja te se još jednom zahvaljujemo svim  prijateljima kluba, ljudima dobre volje, sponzorima i donatorima koji su omogućili odlazak na ovo Prvenstvo.

Ponosni smo što su djeca osvjetlala obraz našeg grada i države Bosne i Hercegovine- poručili su iz KK Mladost.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend