Vijesti iz BiH

ZENICA: Smrt djevojčice Larise Karamuje predmet nove istrage, tužiteljstvo istražuje zločin star 34 godine

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije zaprimilo je kaznenu prijavu u slučaju ubojstva djevojčice Larise Karamuje u Zenici iz 5. kolovoza 1983. godine, saznaje „Dnevni avaz“. 

 

Na ovaj slučaj nedavno je upozorila obitelj djevojčice, dok već duži period na Facebooku postoji stranica „Najokrutnije ubojstvo djeteta na područjima bivše Jugoslavije“, koja je posvećena ovom slučaju.

Tužiteljska odluka

Iz Tužiteljstva su nam potvrdili da imaju zaprimljenu kaznenu prijavu protiv H. K. i M. V. K. zbog kaznenog djela ubojstva.

– Predmet je u fazi prijave i uskoro se očekuje tužiteljska odluka – kaže Naila Muratović, glasnogovornik Tužiteljstva ZDŽ. Prije mjesec, tačnije 5. kolovoza, Sandra Karamuja, koja se u dopisu potpisala kao sestra nastradale djevojčice, napisala je da su prošle 34 godine otkako je Larisa zatečena mrtva u stanu njenog oca i njegove supruge u Zenici, na adresi Sarajevska 67.

– Dana 21. 6. 2017. podnijeta je kaznena prijava za njeno ubojstvo Tužiteljstvu ZDŽ i slučaj već ima dodijeljenog tužitelja. Zahvaljujemo svim državnim i županijskim ustanovama koje su nam urgentno proslijedile informacije koje posjeduju vezano za ovaj slučaj – napisala je Sandra Karamuja.

Ime mrtvozornika

Zahvalila je dobrim ljudima koji su im izašli ususret i objasnili koliko su mogli i šta su znali o okolnostima njene smrti.

– Ali, ipak još nismo ustanovili ime mrtvozornika koji je konstatirao smrt Larise Karamuje, ime doktorice iz Hitne pomoći koja ju je primila kada sam je tamo navečer dovela u pratnji našeg oca Husejina, ekipu iz Hitne koju sam ujutro 5. kolovoza 1983. dovela u stan, opet u pratnji našega oca Husejina – napisala je Sandra.

Zatečena mrtva

U statusu na Facebooku i u e-mailu koji je proslijeđen medijima navedeno je da su u stanu na žalosti bile i radne kolegice Husejina Karamuje iz Vodoprivrede Željezare.

– Voljela bih se čuti i s tim ženama. Molimo da nam se jave i svjedoci koji su dan prije vidjeli našeg oca Husejina na zeničkom bazenu, kada je tamo odveo svoje dvije najmlađe kćerke kojima je tada bilo 7 i 8,5 godina. Mlađa od sestara Larisa Karamuja ujutro 5. 8. 1983. zatečena je na krevetu pored mene, mrtva. Zahvalni bismo bili za bilo koju informaciju ili uputu kako se može doći do tih svjedoka – apelira se u statusu.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend