Regionalne vijesti

Žena je poginula zbog lokve vode

Jelena Grego (31) je umrla od posljedica prometne nesreće u kolovozu 2014. godine na krčkoj magistralnoj cesti, između Omišlja i krčkog mosta. Utvrđeno je da je uzrok prometne nesreće stanje kolnika.

Hrvatske ceste odgovorne su za nastanak prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala vozačica Seata i dužne su na ime neimovinske i imovinske štete platiti oko 281 tisuću kuna s kamatama te podmiriti tužitelju parnični trošak od više desetaka tisuća kuna, piše Novi list. Epilog je to parnice što se vodila u senjskoj ispostavi crikveničkog Općinskog suda, temeljem tužbe supruga Jelene Grego, 31-godišnjakinje iz Omišlja koja je umrla od posljedica prometne nesreće u kolovozu 2014. godine na krčkoj magistralnoj cesti, između Omišlja i krčkog mosta.

Crikvenički sud dao je za pravo Alenu Grego, suprugu preminule žene i pozivajući se na mišljenje prometnog vještaka, utvrdio da je uzrok prometne nesreće stanje kolnika, situacija da su oborinske vode dovele do ‘aquaplaninga’, da su zbog vodenog sloja gazne površine gume auta izgubile kontakt s kolnikom, uslijed čega je Jelena Grego izgubila nadzor nad autom, pa je došlo do sudara s drugim vozilom. U tužbi se naglašavalo da se na dan nesreće na kritičnom mjestu na cesti nalazila velika lokva vode, nastala zbog kiše koja je padala noć ranije. 

U tužbi se naglašavalo da su Hrvatske ceste odgovorne temeljem Zakona o cestama, jer nisu otklonile prepreku koja je ugrožavala sigurnost prometa na javnoj cesti, niti je osigurale propisanom prometnom signalizacijom.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend