Sport

Željko Ljubanić sudjelovao na Kongresu Europske ragbi liga federacije

Na ovogodišnjem Kongresu Europske ragbi liga federacije, RLEF, koji je zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID 19, održan putem video linka, usvojen je program rada i financijsko izvješće za 2019. godinu, a izvršene su i određene personalne promjene u Upravnom vijeću RLEF.

Također, predočen je Plan rada i Plan odigravanja važnih svjetskih i europskih natjecanja u svim kategorijama u narednom razdoblju. Raspravljalo se o kvoti povećanja broja domaćih igrača u važnim europskim natjecanjima. Dana je potpora svim nacionalnim savezima da snažnije krenu u razvoj  Ragbi lige i organiziranje državnih natjecanja.

Vrijedno je napomenuti da je Asocijacija ragbi lige BiH primljena u članstvo Europske federacije u statusu promatrača sa svim obvezama i dužnostima koje imaju članovi RLEF i kao takva je imala izaslanika na Kongresu – Željka Ljubanića iz Viteza.

Inače, RLEF čini 38 članica država, koje su podijeljene u punopravne (10 država), pridružene (11 država) i promatrači (17 država). Sjedište Asocijacije je u Vitezu, a glavni nositelj svih aktivnosti je Ragbi liga klub FIS VITEZ, sudionik regionalne Balkan super lige, koji je ove godine pozvan da sudjeluje na Europskom prvenstvu za 2021. godinu.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa i specifičnosti ragbi sporta mnogo toga je neizvjesno u vremenu pred nama, a glavne smjernice će se znati uskoro.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend