Pjesme

Željko Joksimović predstavio spot za pjesmu “Suada”

Jedan od najpopularnijih glazbenika sa ovih prostora, Željko Joksimović, predstavio je spot za pjesmu “Suada”, koja će se naći u njegovom projektu “Dva sveta”, ali i koja otvara drugi serijal Radija S, pod nazivom “Zvezde pevaju zvezde”. Reč je o obradi pjesme Plavog orkestra, koja je bila veliki hit 80-ih godina prošlog stoljeća, a koja je sada dobila potpuno drugačije odjelo.

“Da je Suada nastala 60-ih godina proslog stoljećaa, vjerujem sam da bi bila baš u ovom aranžmanu. Pokušao sam da pjesmu smjestim u drugačiji, sving aranžman, koji je uvijek svjež, i da vidim kako bi izgledala. Zadovoljan sam, a nadam se i da će se dopasti publici. Mislim i da je spot odlično ispao, a uigrana ekipa sa Radija S je uradila pravi posao”, rekao je Joksimović na predstavljanju spota.

Ulaznice za koncerte u Skoplju (1,2,3. prosinac), Nišu (6. prosinac), Beogradu (7. prosinac) i Zagrebu (13. prosinac) prodaju se odlično, i ukoliko se ovaj trend nastavi, za očekivati je da se otvore i drugi termini, i drugi gradovi u regionu u kojima bi Željko izvodio pjesme iz projekta “Dva sveta”.

“Spremamo svojevrsnu novogodišnju turneju, u kojima ću pjevati pjesme iz “Dva sveta”, i mogu da kažem da se radujem tome. Prve reakcije su fantastične i publika odlično reaguje na ove aranžmane. Želja nam je da se na koncertima osjećamo svečano, praznično, nesvakidašnje. Otvorićemo i šampanjac na početku, bit će tu i dres kod, posebna vrsta atmosfere i ugođaja. Siguran sam da postoji publika za takve koncerte”, dodao je Željko.

Na spisku obrađenih pjesama u okviru “Dva sveta” su, između ostalih i “Ja sam težak kao konj” (Električni orgazam), “Jesen u mom sokaku” i “Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), “Suada” (Plavi orkestar), “Dva sveta” (Toma Zdravković), “Neko te ima noćas” (Van Gog), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio pjesme poput “Zaboravljaš”, “Nije ljubav stvar”, “Ono naše što nekad bejaše”, “Michelle”…

Izvor: estrada.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend