Glazbene vijesti

Željko Bebek: Ne zanimaju me Bregović i njegovi narodnjaci

Bebek s uvažavanjem govori o počecima ‘Bijelog dugmeta’, godinama kada je on pjevao i pjesmama koje je izvodio. Sviđa mu se što publika i dalje misli da je on bio najbolji pjevač.

Prvi pjevač legendarnog ‘Bijelog dugmeta’ za srpski Blic progovorio je o svom odnosu s Goranom Bregovićem (66).

– Već godinama ja nemam nikakve veze sa tom pričom. Uživao sam 2005. na Hipodromu, u Maksimiru i u Sarajevu. Poslije ta tri koncerta ništa me više nije zanimalo. Imam ja svoju karijeru, svoj pravac, a ovo je nešto u čemu se ne pronalazim. Mi smo na početku bili grupa koja je urbanizirala ruralnu Jugoslaviju. Bregović sad ima tu neku viziju glazbe, on sve radi narodnjački. I vjerujem ja da je on u tome uspio, ali ja sebe ne vidim u tome. To je njegov put, a meni je malo dosadno da i dalje pričam o Goranu – kaže Željko Bebek (70).

Legendarni pjevač s uvažavanjem govori o samim počecima ‘Bijelog dugmeta’, godinama kada je on pjevao i pjesmama koje je izvodio. Sviđa mu se što većina publike i dalje misli da je on bio najbolji pjevač proslavljene grupe.

– Da nisu to mislili o meni, ne bih uspio imati solo karijeru. Goran je tada napravio neke dobre pjesme, ja sam to izveo na svoj način i to mi je osiguralo put za kasnije. Ti počeci su mi donijeli da i danas živim od muzike i uživam u njoj – naglašava Bebek i dodaje da nakon odlaska iz grupe više nije osjećao nikakvu povezanost sa njom, niti s Goranom Bregovićem.

– Mislim da svi već znaju sve o mom i Goranovom odnosu. Nismo mi nikad bili dobri prijatelji, ali smo bili odlični suradnici. U nekom trenutku putevi su nam se razišli, da bi smo se slučajno sreli te 2005. godine, imali smo ta tri koncerta i to je bilo to. Poslije toga je sve isto, kao što je bilo i prije toga. Niti zanimam ja Bregovića, niti on zanima mene – iskren je Bebek, koji, međutim, nije želio dati precizan odgovor na pitanje o navodnoj zabrani da pjeva pjesme ‘Bijelog dugmeta.

– Na to pitanje treba odgovoriti Bregović. On zna da li je to uradio ili nije. Mene to ne zanima, ja i dalje pjevam pjesme koje sam ja stvorio – zaključuje pjevač.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend