Vijesti iz BiH

Želite raditi i živjeti u inozemstvu, posjetite novi portal www.euposao.de

Ovih dana na našem medijskom tržištu počeo je s radom novi portal – www.euposao.de.
Riječ je o prvom specijalizovanom oglasniku u kojem se objavljuju konkursi za radna mjesta u zemljama Evropske unije, prvenstveno Njemačke. Riječ je o zajedničkom projektu banjalučke firme EU posao d.o.o. i njemačke kompanije ADASCOM GmbH & Co. KG
– Na našem portalu možete pronaći ogroman broj konkursa za sve vrste zanimanja na koje će se moći prijaviti građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Osim konkursa za konkretna radna mjesta, koji su prevedeni na naš jezik, na portalu ćemo objavljivati i razne vrste savjeta koji će dobro doći onima koji su u potrazi za zaposlenjem u nekoj od zemalja EU.
Naša namjera i cilj nije da „tjeramo“ ljude sa ovih prostora, nego da onima koji ne mogu na drugačiji način riješiti svoju egzistenciju pomognemo da pronađu posao, da se snađu u novoj sredini.
Naš cilj je da tim ljudima pomognemo da dobiju mogućnost i svoje sposobnosti pokažu na djelu i da najbolje godine ne provode u čekanju onog “boljeg sutra”. Cilj je da stječu iskustvo i da nekada te svoje sposobnosti mogu pokazati i u svojoj matičnoj državi. U svakom slučaju, da imaju izbor. I naravno da mogu da zarade i da od svog rada normalno žive.
Naglašavamo da oni koji traže posao preko našeg portala ne snose nikakve troškove za prijavu na konkurs – kaže Andrej Rosić, direktor firme EU posao d.o.o. iz Banje Luke.
On naglašava da je u planu i pokretanje štampanog izdanja EU posao oko 20. februara, koji će sadržavati konkurse koji nisu objavljeni u internet izdanju, a koje bi se prodavalo na teritoriji Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend