Glazbene vijesti

Zdravko Čolić pjevat će u Dubrovniku

Najpopularniji će pjevač ovih prostora, Zdravko Čolić, na samu Festu Svetog Vlaha, dakle 3. veljače, nastupiti u Dubrovniku. Koncert u Culture clubu Revelin bit će održan u sklopu turneje ‘Vatra i barut’ na kojoj je u nešto manje od dvije godine prošao 40 gradova i nastupio pred 400 tisuća ljudi. U Hrvatskoj je punio zagrebačku i splitsku Arenu, još jednom potvrdivši da ga slušaju sve generacije:

-Ljubavna tematika je nešto o čemu jedino treba pjevati. Muzika možda može i skinuti režim, ali ako ovako gledam iz perspektive publike, posebno kad  je ona u većini ženska, onda gledam to u kontekstu ljubavne tematike, ja mislim da bi svi ljudi trebali pjevati o ljubavi’, kaže Čolić.

‘Produži dalje’, ‘Pjevam danju, pjevam noću’, ‘Gori vatra’, ‘Mađarica’, ‘Ti si mi u krvi’, ‘Pjesmo moja’ i mnoge druge pjesme, bezvremenski su hitovi koje, osim starijih, rado pjevaju nove generacije, rođene puno nakon vremena u kojima je najveći broj tih hitova nastajao. Na 14 albuma koliko je objavio od početka karijere i prvog albuma ‘Ti i ja’, objavljenog još 1975., pregršt je hitova, pa je Čolić jedan od onih koji nema problema izabrati repertoar za ovako velik koncert, na Dubrovniku tako važan i velik dan.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend