Vijesti iz BiH

Zbog terorizma uhićen bh. državljanin Almir Džinić

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhitili su bh. državljanina Almira Džinića (1997.), priopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

– Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Sud BiH raspisao potragu zbog kaznenog djela organiziranja terorističke grupe u vezi sa kaznenim djelom terorizam.

Džinić je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH, navodi se u priopćenju.

U Sudu BiH su za avaz.ba kazali da je održano ročište za razmatranje određivanja jednomjesečnog pritvora Džiniću, a da će odluka biti poznata danas.

Džinić je u Siriju u džihad otišao sa ocem, majkom i osmero braće i sestara od kojih je samo brat Amer bio punoljetan, dok je u to vrijeme Almir bio maloljetan.

Njegova maloljetna sestra Enesa Džinić bila je šerijatski udata za Emraha Fojnicu koji je široj javnosti poznat kao optuženi u slučaju terorističkog napada na Američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Nakon oslobađajuće presude Suda BiH i puštanja iz pritvora Fojnica je otišao u Siriju gdje je poginuo, a na društvenim mrežama je objavljeno da je izveo šehidsku akciju i preselio s prslukom na sebi.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend