Lokalne vijesti

Zbog novca pucao puncu u glavu: Hašiću 16 godina i osam mjeseci zatvora

Vijeće kantonalnog suda u Novom Travniku izreklo je presudu kojom je 26-godišnjeg Ćamila Hašića iz Novog Travnika osudilo na jedinstvenui kaznu od 16 godina i osam mjeseci zbog ubojstva njegovog punca Dževada Ramulja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Prema presudi, Hašić je 9. prosinca prošle godine, između 22 i 23 sata u mjestu Monjići-Sinokos, općina Novi Travnik, zajedno i po prethodnom dogovoru s maloljetnim sinom žrtve Š. Ramuljem i njegovim, također, maloljetnim rođakom H. Ramuljem, na podmukao način ubio Dževada Ramulja hicima iz automatske puške dok je spavao u kamp kućici koja se nalazila u toru u kojem je čuvao ovce.

Po prethodnom dogovoru Ćamil Hašić i H. Ramulj iz kuće oštećenoga uzeli su njegovu automatsku pušku, kalibra 7,62mm, s pripadajućim okvirom i bojevim streljivom i stavili je u vozilo “opel astra”. Nakon toga su, zajedno s H. Ramuljem oko 18 sati otišli u posjet Sabahudinu Ramulju, a kako bi sebi osigurao alibi, gdje su se zadržali do 22 sata.

Nakon toga su napustili kuću Sabahudina Ramulja, te sjeli vozilo i odvezli se do mjesta gdje je boravio oštećeni.

Iskoristivši noćne sate i smanjenu vidljivost prišli Hašić i Š. Ramulj prišli su do kamp-kućice u kojoj je spavao Dževad, te nasilno otvorili vrata kamp-kućice i ušli u njenu unutrašnjost da bi potom Hašić s razdaljine od oko dva metra ispalio više hitaca u pravcu oštećenog, koji je u tom momentu bio u ležećem položaju.

Tom prilikom nanio mu je pet prostrjelnih rana, od čega su tri bile u predjelu glave, usljed kojih je Dževad Ramulj preminuo, nakon čega su pobjegli u pravcu vozila “opel astra”, gdje ih je na mjestu vozača čekao maloljetni sin žrtve Š. Ramulj.

Po ulasku u vozilo uputili su se u pravcu Rostova, te su na lokaciji tzv. Petrove krivine” bacili upotrijebljeno oružje, nakon čega su se vratili kućama u kojim žive, gdje su uklanjali tragove koji bi ih mogli dovesti u vezu s ubojstvom, navodi se u presudi.

Sud je Ćamilu Hašiću za krivično djelo ubojstvo izrekao kaznu zatvora u trajanju od 16 i pol godina, a za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija četiri mjeseca, što mu je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 16 godina i osam mjeseci.

U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 10. prosinca prošle godine, a koji mu je odlukom Suda produžen za još devet mjeseci.

Kako se neposredno nakon ovog događaja moglo čuti od izvora bliskih istrazi, motiv ubojstva je najvjerojatnije koristoljublje.

Naime, ubijeni je na računu, navodno, imao veću količinu novca koji je uštedio, te su istražitelji gotovo sigurni da je to bio razlog za njegovo ubojstvo.

Nakon što su počinitelji pronađeni i uhićeni, prilikom ispitivanja u policiji, sve su priznali.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend