Kultura, Lokalne vijesti

Zbirka „Izabrane pjesme“ Dragana Čobanovića predstavljena u Busovači

U toplom ambijentu novouređene župne dvorane u Busovači i uz velik broj posjetitelja, održano je predstavljanje knjige „Izabrane pjesme“ busovačkog pjesnika Dragana Čobanovića.

Predstavljanje knjige i ovoga je puta organizirala Udruga oboljelih od poliomyelitisa/povrede mozga i kičmene moždine Kantona Središnja Bosna.


Na samom početku predstavljanja, u Draganovo ime obratio se njegov brat Jozo Čobanović, kazavši kako je Dragan zbog teškog zdravstvenog stanja morao propustiti predstavljanje knjige. No, isto tako, kazao je kako je Dragan upoznat sa svim detaljima oko promocije te je iznimno sretan što su njegove „Izabrane pjesme“ ugledale svjetlo dana. Pročitao je sažetak Draganovog životopisa koji je on sam napisao.


Urednica knjige Branka Jukić iz Kiseljaka kazala je kako je iznimna radost biti dijelom ove priče od samog početka:
„Vjerujem da će „Izabrane pjesme“ našeg Dragana zadovoljiti i izmamiti osmijeh na lice svih Busovki i Busovljaka. Dragan je pisanom riječju kroz svoje pjesme opisao Busovaču, busovački kraj i sve dobre ljude koje je sretao. Njegove zapisane misli pridonijet će boljem i humanijem svijetu, svijetu dobrote koja vlada u njegovom srcu i mislima.“
Recenzentica knjige, Suzana Krišto, kazala je nešto više o snazi i životnoj borbi za sretan život:
„Prijatelj Dragan, uz svoju tešku životnu sudbinu, svojim pjesmama podsjeća da se, unatoč svim mukama, trebamo organizirati i uvijek tražiti vedru stranu života, njegovu ljepotu i s pozitivnim mislima nastaviti u poštovanju, razumijevanju, prijateljstvu i u ljubavi živjeti. Živeći svoju svakodnevicu on u nju unosi radost, toplinu, sreću i nevjerojatnu životnu energiju“, kazala je Krišto dodavši:

„Dragi Dragane, čestitam ti na upornosti, želim ti brz oporavak i da nam za novi susret pripremiš opet pjesmicu, koja će biti na radost svima nama.“
O knjizi, Udruzi i Draganovom radu govorio je i Mladen Molnar, predsjednik Udruge oboljelih od poliomyelitisa/povrede mozga i kičmene moždine Kantona Središnja Bosna:
„Dragan je uistinu poseban. Takvu ljubav i kapacitet koje on ima natjerali su sve nas iz Udruge da se još više borimo i radimo. Njegov optimizam pomogao nam je svima u borbi s ovom teškom bolešću. Naša Udruga broji nekoliko stotina članova i nikom od nas nije lako, no kada pogledamo kako se Dragan bori, to nam svima da dodatnu snagu i optimizam“.
Promociju je ugodnom glazbom uljepšao mladi busovački glazbenik Marko Komšić, a svi posjetitelji su, zahvaljujući financijskoj podršci OO HDZ-a BiH Busovača i predsjednika FBiH Marinka Čavare, dobili besplatan primjerak knjige, upotpunivši tako ugodnu književnu večer ispunjenu emocijama i ljubavlju.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend