Lokalne vijesti

Završena Usmena javna rasprava o Nacrtu odluke o reguliranju prometa pored osnovnih škola u Vitezu

Općinsko vijeće Vitez na sjednici, održanoj 28.12.2017. godine, razmatralo je Nacrt odluke o reguliranju prometa u dijelu naselja pored osnovnih škola u Vitezu, a temeljem zakonske obveze, danas je provedena Usmena javna rasprava na prijedlog prometnog sudskog stručnjaka Stipe Martinovića.

 
Incijativa je potekla od ravnatelja osnovnih škola u Vitezu Slavice Šerbetić i Armina Imamovića, a predlagač je bilo Općinsko vijeće Vitez.
Raspravi se odazvalo tridesetak zainteresiranih predstavnika građana, uglavnom iz općinskih službi, predstavnici dviju osnovnih škola Vitez, Policijske stanice Vitez, Mjesne zajednice Centar 1 Vitez, Doma zdravlja Vitez i drugi. Većina prisutnih je bila protiv prijedloga koji je iznesen na današnjoj usmenoj javnoj raspravi. Prijedlogom je predviđene da se spomenuta dionica uredi kao jednosmerna ulica, s ograničenjem brzine od 30 km/h i zabranom prometa za tertna vozila.
U nastavku poslušajte što je nakon rasprave rekao prometni sudski stručnjak Stipo Martinović…


STIPO MARTINOVIĆ

Zakonska obveza predlagača bila je provođenje javne rasprave, koju je vodio Muhamed Rebihić, pomoćnik načelnika za poduzetništvo i lokalni razvitak Općine Vitez. Poslušajte što nam je rekao nakon javne rasprave…
MUHAMED REBIHIĆ

Problem odgovarajućeg reguliranja prometa u neposrednoj blizini osnovnih škola u Vitezu prisutan je već 34 godine, rečeno je na današnjoj Usmenoj javnoj raspravi.
Konačnu odluku o eventualnoj izmjeni regulacije prometa donijet će vijećnici Općinskog vijeća Vitez.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend