Vijesti iz BiH

Završena 22. godišnja konferencija Međunarodne asocijacije centara za mirovne operacije IAPTC

Povodom završetka 22. godišnje konferencije Međunarodne asocijacije centara za mirovne operacije koja je u organizaciji Ministarstva odbrane i oružanih snaga  BiH održana u Sarajevu od 26. do 29. septembra 2016. godine pod motom:“ Od konzumenta sigurnosti do pružanja sigurnosti“ uz  učešće predstavnika iz 56 zemalja i 135 različitih institucija i organizacija koje se bave pitanjem održavanja sigurnosti i mira u svijetu, u hotelu Hills na Ilidži upriličena je pres konferencija. 

Ovom događaju je prethodilo simbolično  preuzimanja zastave Međunarodne asocijacije centara za mirovne operacije od strane Bosne i Hercegovine, čime je naša zemlja i zvanično preuzela predsjedavanje ovom međunarodnom asocijacijom u narednih godinu dana.

Sljedeća, 23. godišnja konferencija  IAPTC  biće održana  u Kairu, Arapska Republika Egipat u drugoj polovini 2017. godine.

Na press konferenciji su se novinarima obratili Sead Jusić, zamjenik ministra odbrane BiH i brigadir Jasmin Čajić, komandant Centra za obuku za operacije podrške miru i OS BiH, a od danas predsjedavajući Komiteta ove asocijacije.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend