Lokalne vijesti

Završen uviđaj o ubistvu Miroslava Stojaka, ubicu upoznao u ugostiteljskom objektu

Završen je uviđaj o ubistvu kapetana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) Miroslava Stojaka čije je beživotno tijelo pronađeno u kući ubice u mjestu Bukve u Vitezu, kazao je za Klix.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) Rusmir Prohan.

“Uviđaj je završen u poslijepodnevnim satima, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva i pripadnici MUP-a SBK i dalje rade na prikupljanju činjenica koje će dovesti do otkrivanja motiva i načina izvršenja ubistva”, kazao je Prohan.

Prema prethodnim iskazima MUP-a SBK, ubistvo Miroslava Stojaka je priznao K.V. nad kojim je izvršena kriminalistička obrada te mu se krivično djelo ubistvo stavlja na teret.

Nezvanično, radi se o dvadesetjednogodišnjem muškarcu koji od ranije nije poznavao kapetana Stojaka, niti su bili u komunikaciji. Navodno su se u noći kada je Stojak ubijen, upoznali u lokalnom ugostiteljskom objektu.

Tijelo kapetana Stojaka je pronađeno u porodičnoj kući ubice, a prema riječima Prohana, on bi najvjerovatnije sutra trebao priznati motiv ubistva.

Podsjećamo, nestanak kapetana OS BiH Miroslava Stojaka je prijavljen 17. septembra u 17:00 sati i tada mu se gubi svaki trag. U nedjelju je na području Žepča pronađeno vozilo koje je bilo u vlasništvu Stojaka, a navodno je njime upravljao K.V. koji je automobilom doživio saobraćajnu nesreću.

 

(Izvor:Klix.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend