Lokalne vijesti

Završen projekt ‘Kiseljak, mjesto ugodnog življenja’

Projekt “Kiseljak, mjesto ugodnog življenja”, u sklopu kojeg se održalo druženje nekoliko novinara iz bh. redakcija, provedeno je u Kiseljaku.

Projekt su organizirali Općina Kiseljak i domaći novinar Tvrtko Milović, a uime općine prisutnima se obratio načelnik Mladen Mišurić Ramljak koji je kazao kako Kiseljak ima niz hvalevrijednih projekata.

“Centar za edukaciju i rehabilitaciju kao i Centar za rani rast i razvoj samo su dio ponude o kojoj druge sredine i ne razmišljaju kao uostalom ni o obrazovanju koje je isključivo na županijskoj razini dok općinske vlasti u Kiseljaku godinama intenzivno brinu i o ovom segmentu”, ustvrdio je načelnik.

U sklopu ovog projekta novinarska ekipa obišla je i dio urbane jezgre Kiseljaka posjetivši Dental Aesthetics Centar u kojem tamošnji osnovci imaju besplatne stomatološke preglede.

Novinare su dočekali i štićenici Edukacijsko rehabilitacijskog centra Duga, a o povijesti ovih krajeva pričao im je kolega Milo Jukić, dok je Milka Katana iz tvrtke Sarajevski kiseljak govorila o samoj tvrtki i svojstvima ove vode čijih je nekoliko slavina u samom središtu grada.

Govoreći o spomenutom projektu, novinar Milović kazao je Feni kako Kiseljak uspijeva napredovati i razvijati se.

“Unatoč ekonomskoj i demografskoj krizi koju BiH proživljava posljednjih desetak godina, Kiseljak je mjesto koje uspijeva napredovati i razvijati se, a taj napredak najbolje se vidi na infrastrukturnom razvoju i stambenom ‘boomu’ i zbog toga je Kiseljak prepoznat kao mjesto ugodnog življenja”, kazao je Milović.

Dodao je kako je cilj ovog projekta pokazati široj javnosti i drugim mjestima da se upornim radom i zalaganjem lokalne zajednice može ostvariti ogroman napredak unatoč nepovoljnom okruženju.

Inače, Kiseljak spada u srednje razvijene općine, a po posljednjem popisu stanovništva u ovom gradu živi oko 21 tisuća ljudi, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend