Zanimljivosti

Završen memorijalni skup planinara “Ivica Plazonić” na Blidinju

U organizaciji HPD “Pločno” iz Posušja i HPD “Malačka” iz Kaštel Starog održan je 17. Memorijalni skup planinara “Ivica Plazonić”. Povod je godišnjica smrti planinara Ivice Plazonića, člana HPD Malačka iz Kaštela, kojega je u srpnju 1999. godine uspinjući se prema planinskom vrhuncu od 2228m na Čvrsnici zatekla iznenadna smrt. Njemu u spomen, na mjestu smrti, kolege planinari postavili su spomen-ploču, te se svake godine, trećeg vikenda u srpnju, organizira memorijalni pohod.

Ove godine kamp je premješten na bližu i pristupačniju lokaciju, pored planinarskog doma u Masnoj Luci, gdje su osigurani osnovni uvjeti i infrastruktura. Prijave i okupljanje je počelo u petak u planinarskoj kući, iako su neke skupine planinara, među njima i članovi HPD “Vitez”, na Blidinje došle i ranije. Subota je bila planirana za pohode na neke od vrhova Čvrsnice i Vran planine, no zbog lošeg vremena, manji broj planinara od očekivanog, odlučio se za neki od uspona.

Okupljeni planinari su prisustvovali svetoj misi u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci, koju je predvodio fra Vinko Mikulić Bajević u koncelebraciji fra Petra Krasića. Nakon mise uslijedio je ručak,  dodjela zahvalnica, spremanje i završetak kampa te povratak kući. Zahvalnicu je u ime Hrvatskog planinarskog društva “Vitez” primio jedan od najmlađih članova, Andrija Štrbac.

(blidinje.net/Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend